Welkom op de website van Schaakvereniging Het Zwartewater

Schaakvereniging Het Zwartewater is opgericht op 12 maart 1974 in Hotel Zwartewater te Zwartsluis.
Tijdens de oprichtingsvergadering melden zich 14 leden aan en daarmee was de schaakvereniging een feit. Door de jaren heen varieerde het ledenaantal tussen de 5 en 25. Momenteel zijn er 23 schakers lid van de schaakvereniging. De schakers komen uit Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden, Giethoorn en Vollenhove, dus er kan gezegd worden dat de vereniging voor heel Zwartewaterland en wijde omgeving is.

De schaakavond is op de dinsdagavond en vangt aan om 19.30 uur in verenigingsgebouw ’t Ende van de Stichting Ontspanning Sporten Zwartsluis. (S.O.S.Z) Het schaakseizoen loopt globaal van September tot en met Mei.

De schaakvereniging biedt plaats voor de gezelligheidsschaker, maar ook voor de wat fanatiekere wedstrijdschaker. Onderling wordt er een competitie gehouden en voor de meer gevorderde schaker is het mogelijk om uit te komen in het schaakteam voor de externe competitie. Het externe team speelt momenteel in de 3e klasse A van de Oostelijke Schaakbond (www.osbo.nl). De standen en uitslagen van de diverse competities vindt u elders op de site.

Tevens wordt er 1 keer per jaar een open snelschaaktoernooi gehouden, waarbij een ieder van harte welkom is. De datum van dit toernooi vindt u in de schaakagenda.

Heeft u interesse om te komen schaken, dan kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden, via ons contactformulier, of gewoon op de dinsdagavond clubgebouw ’t Ende binnen te lopen. Ook voor mensen die willen leren schaken of voor schakers die af en toe een partij willen spelen zijn er mogelijkheden.

Kom of bel, want schaken biedt ontspanning en scherpt de geest! U kunt ons ook bereiken op telefoonnummer: 038-38 68 955.

Comments are closed.